Fitness & Mindfull Movement

Briga o fizičkom zdravlju (kvalitetan san, redovna fizička aktivnost i pravilna ishrana) imaju ogroman uticaj na naše mentalno i emocionalno zdravlje i zato veliki naglasak stavljamo na fizičku aktivnost.

Program fizičkih aktivnosti obuhvata različite stilove vežbanja i tehnike istezanja, koje su prilagođene individualnim potrebama i ciljevima svakog pojedinca:

Program vežbi sa fitness instruktorom
(kardio i trening snage)

Vođena šetnja u prirodi
Yoga
Mat pilates
QiGong
Mindfull movement

Tretmani

Program za fitnes

Naši iskusni treneri će prilagoditi trening specifično za vas i vaše potrebe. Naučite kako da radite na oblikovanju mišića uz pomoć naših trenera. Ako želite da vidite rezultate, individualni trening je pravi put za vas.

Vidi više

Tokom inicijalnog pregleda vršimo procenu vašeg zdravstvenog stanja, medicinske istorije, eventualnih povreda ili zdravstvenih problema koje imate. Ovo će pomoći u razumevanju vaših ograničenja i postavljanju adekvatnih ciljeva. Na osnovu vaših ciljeva, zdravstvenog stanja i fizičke procene, naš instruktor kreiraće za vas personalozovan plan vežbanja. Plan obuhvata preporučene vežbe, intenzitet, trajanje i učestalost treninga.

Takođe, redovno praćenje i evaluacija napretka će biti deo programa, kako bi se osiguralo da ostvarujete željene rezultate i da se program prilagođava vašem razvoju.

Časovi yoge

Organizovali smo individualne i grupne časove sa iskusnim trenerima, edukovanim u inostranstvu.

Vidi više

Dozvolite našim iskusnim instruktorima yoge da kreiraju personalizovanu sekvencu kako bi vam pomogli da postignete svoje ciljeve u yogi. Bez obzira da li je vaš cilj da pronađete više mira, da se bolje upoznate sa položajima ili da konačno savladate stoj na glavi, naši časovi yoge će vas dovesti do tog cilja.

Cilj vežbanja je da postignete potpuni mir u svom telu i umu kroz ponašanje, ishranu i meditaciju, koristeći fizičke poze i vežbe disanja.

Prednosti: Naši časovi yoge mogu vam pomoći da:

 • U kontroli visokog krvnog pritiska, dijabetesa i astme
 • U lečenju depresijie, u kombinaciji sa drugim terapijama.
 • Ublažite bolove i napetost u mišićima
 • Povećate fleksibilnost i opseg pokreta
 • Unapredite cirkulaciju
 • Spavate mirnije i kvalitetnije
 • Upravljate stresom i anksioznošću

Časovi yoge za strance

Organizovali smo individualne i grupne časove sa iskusnim trenerima, edukovanim u inostranstvu na engleskom jeziku.

Vidi više

Dozvolite našim iskusnim instruktorima yoge da kreiraju personalizovanu sekvencu kako bi vam pomogli da postignete svoje ciljeve u yogi. Bez obzira da li je vaš cilj da pronađete više mira, da se bolje upoznate sa položajima ili da konačno savladate stoj na glavi, naši časovi yoge će vas dovesti do tog cilja.

Cilj vežbanja je da postignete potpuni mir u svom telu i umu kroz ponašanje, ishranu i meditaciju, koristeći fizičke poze i vežbe disanja.

Prednosti: Naši časovi yoge mogu vam pomoći da:

 • U kontroli visokog krvnog pritiska, dijabetesa i astme
 • U lečenju depresijie, u kombinaciji sa drugim terapijama.
 • Ublažite bolove i napetost u mišićima
 • Povećate fleksibilnost i opseg pokreta
 • Unapredite cirkulaciju
 • Spavate mirnije i kvalitetnije
 • Upravljate stresom i anksioznošću

Želite da zakažete video/online terapiju?

Terapije fizičke aktivnosti

Šta možete da očekujete od terapije?

Briga o fizičkom zdravlju (kvalitetan san, redovna fizička aktivnost i pravilna ishrana) imaju ogroman uticaj na naše mentalno i emocionalno zdravlje. Ako samo smanjite unos kalorija da biste smršali, a ne povećavate fizičku aktivnost, gubite mišiće.

Gubitak mišićne mase otežava održavanje težine, jer mišićno tkivo sagoreva kalorije, čak i u mirovanju. Najbrži i najtrajniji način za gubljenje težine je promena oba dela jednačine – smanjenje unosa kalorija (ishrana) i povećanje potrošnje kalorija (fizička aktivnost).

Uz pomoć MajaMayo terapeuta za fitness, naučićete kako da povećate gubitak težine tako što ćete sagorevati više kalorija tokom dana.

Naravno da izostanak vežbanja ima uticaj i na opšte zdravstveno stanje organizma, ne samo na izgled tela.

Suština je u ciljanom vežbanju koje će, ukoliko se sprovodi kontinuirano, podstaći i sagorevanje kalorija i dugoročno smanjenje težine, jer podstiče bazalni metabolizam.

Šta naši klijenti kažu o nama

REAL PEOPLE, REAL REVIEWS

FAQ

Koje fizičke aktivnosti preporučujemo?

• Kardiovaskularne aktivnosti: Uključujući trčanje, vožnju bicikla, brzu šetnju, plivanje ili bilo koju drugu aktivnost koja podstiče srčani rad i poboljšava izdržljivost.
• Vežbe snage: Redovno vežbanje snage pomaže u izgradnji mišića, poboljšava metabolizam i doprinosi boljem držanju tela.
• Fleksibilnost i istezanje: Vežbe istezanja pomažu da se očuva pokretljivost zglobova i smanji rizik od povreda.
• Yoga i pilates: Ove aktivnosti kombinuju fizičke vežbe sa fokusom na um i disanje, što može poboljšati ravnotežu i opuštanje.
• Sportovi i rekreacija: Bavljenje sportom, kao što su tenis, košarka, fudbal ili bilo koji drugi sport, može biti zabavan način za održavanje fizičke aktivnosti.
• Hodanje: Jednostavno hodanje je odličan način za očuvanje osnovne kondicije i može se lako uklopiti u svakodnevnu rutinu.

Važno je da pronađete aktivnosti koje vam odgovaraju i koje vam donose zadovoljstvo. Preporučujemo da se konsultujete sa lekarom ili stručnjakom za fizičku aktivnost pre nego što započnete novi program vežbanja, posebno ako imate zdravstvene probleme ili ograničenja. Oni će vam pomoći da odaberete aktivnosti koje su bezbedne i odgovarajuće za vaše trenutno zdravstveno stanje.

Koliko je potrebno da vežbam?

Potrebna količina vežbanja zavisi od vaših ciljeva, trenutnog nivoa fizičke aktivnosti, zdravstvenog stanja i preferencija. Opšte smernice preporučuju najmanje 150 minuta umerenih aerobnih aktivnosti svake nedelje za odrasle osobe, ili najmanje 75 minuta intenzivnih aerobnih aktivnosti, uz dodatak vežbi snage najmanje dva puta nedeljno. Međutim, ovo su samo osnovne smernice, a individualne potrebe mogu značajno varirati.

Najbolji pristup je da postavite realne ciljeve, konsultujete se sa stručnjakom za fizičku aktivnost ili trenerom, i prilagodite svoj plan vežbanja vašim potrebama. Važno je da vežbanje bude održivo i da vam donosi zadovoljstvo kako biste ga mogli redovno praktikovati.

Šta se podrazumeva pod "no exercise"?

“No exercise” se odnosi na koncept svakodnevnih aktivnosti koje doprinose fizičkoj aktivnosti, a koje ne uključuju tradicionalne vežbe u teretani ili sportske aktivnosti. To su male fizičke aktivnosti koje se lako uklapaju u svakodnevni život, mogu se raditi na poslu, kod kuće ili dok obavljate svakodnevne zadatke.

1. Stepenice: Umesto da koristite lift, penjanje stepenicama je odličan način da ojačate noge i kardiovaskularni sistem.
2. Vežbanje u kući: Brisanje prašine, usisavanje, čišćenje ili čak plesanje dok kuvate mogu biti oblici fizičke aktivnosti kod kuće.
3. Vežbanje dok perete zube: Dodatne pokrete, poput čučnjeva ili podizanja kolena, možete uraditi dok perete zube kako biste povećali fizičku aktivnost.
4. Telefonski pozivi u pokretu: Umesto da sedite za stolom dok razgovarate telefonom, koristite slušalice ili bežične slušalice i hodajte po kancelariji ili prostoru u kojem radite. To će vam omogućiti da se krećete dok obavljate poslovne razgovore.
5. Pauze za hodanje: Iskoristite svoje kratke pauze za hodanje. Umesto da sedite u svom kancelarijskom stolcu tokom pauza, izađite iz kancelarije i prošetajte nekoliko minuta. To može pomoći da se smanji sedentarno ponašanje tokom radnog dana.
6. Aktivni sastanci: Umesto da svi sedite za stolom tokom sastanka, razmotrite da se sastanak održi u šetnji. Možete razgovarati i donositi odluke dok hodate po kancelariji ili oko zgrade.

Zašto je fizička aktivnost važna za zdravlje?

Fizička aktivnost je ključna za održavanje zdravog tela i uma. Redovno vežbanje može poboljšati kondiciju, smanjiti rizik od hroničnih bolesti, ojačati mišiće i kosti, povećati energiju i smanjiti stres.

Kako se zaštititi od povreda tokom vežbanja?

Da biste smanjili rizik od povreda, važno je zagrejati se pre vežbanja, koristiti pravilnu tehniku tokom vežbi, postepeno povećavati intenzitet i koristiti odgovarajuću opremu za vežbanje.

Kakve su koristi joge za zdravlje?

Joga može poboljšati fleksibilnost, snagu, ravnotežu, opuštanje i koncentraciju. Takođe može smanjiti stres, poboljšati san, olakšati upravljanje hroničnim bolestima i poboljšati opšte fizičko i mentalno zdravlje.

Mogu li da vežbam jogu bez iskustva?

Da, joga je pristupačna osobama svih nivoa iskustva. Postoje časovi za početnike, a instruktori će vam pomoći da pravilno izvodite vežbe i prilagodite ih svojim potrebama.

Čitajte na našem blogu

Namirnice kojih ne morate da se plašite

Namirnice kojih ne morate da se plašite

Na sreću – osim ako nemate alergiju,netoleranciju ili zdravstveno stanje koje vas sprečava da jedete ovu hranu – ključ da ih držite na tanjiru je znati kako da birate mudro, sa naglaskom na razumnim količinama najkvalitetnijih proizvoda. Uživanje u ovoj hrani bez...

opširnije
Strategije zdrave ishrane za praznike

Strategije zdrave ishrane za praznike

Odložite svoj plan zdrave ishrane za kasnije. Ali čak i uz mnogo rada i mnogo iskušenja  za svakim stolom, moguće je kontrolisati težinu i dobro jesti. Ove sezone vodite računa o svom telu jednako pažljivo kao što brinete o svom umu. Ovi saveti mogu pomoći. Razmislite...

opširnije
Saveti za zdravlje: Bol u leđima i vratu

Saveti za zdravlje: Bol u leđima i vratu

Jedna noć provedena u neudobnom položaju može rezultirati ukočenim i bolnim vratom. Jedan nespretan pokret dok čupate korov iz cveća može izazvati ubod bola u leđima ili vratu koji ne prolazi. Dobra vest je da se većina bolova u leđima i vratu postepeno poboljšava u...

opširnije
Pronađite savršenu ravnotežu ukusa

Pronađite savršenu ravnotežu ukusa

Vreme je da razmislimo šta zdrava ishrana može biti: ne dosadna, „srednja“ ili ukusna i puna ukusa.Strastveni smo u pripremi zasitnih, ukusnih jela kao i da se pobrinemo da budu hranljivi. Zato pažljivo osmišljavamo ukuse naših jela i kreiramo recepte od nule koji će...

opširnije
Balsamico pečena piletina

Balsamico pečena piletina

Savet dijetetičara: Balsamico ima tamnu boju i bogat ukus. U kombinaciji s malo braon šećera, ovo sirće čini sos koji je puno zdraviji od tradicionalnog sosa sa visokim udelom masti. Br.porcija: 8 Sastojci 1 celo pile1 kašika svežeg ruzmarina ili 1 kašičica sušenog...

opširnije

Prijavite se na naš Newsletter!

Hajde da zajedno izgradimo zdrav odnos. Prijavite se na naš newsletter.

Hvala Vam. Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!