Ideje za ručak za decu: Najslađi povratak u školu

od strane

avg 28, 2023

Ideje za školski ručak za decu

Jesen je pred nama, što znači i početak nove školske godine. Ako ste roditelj, baka ili deda ili staratelj, velike su šanse da prepakujete kutiju za ručak. Znamo da se to može ponavljati i da razmišljanje o tome šta da ponesete svaki dan može biti zastrašujuće, ali imamo nekoliko saveta i recepata koji će učiniti ručkove lakim, zabavnim i hranljivim!

Evo 6 saveta koje treba uzeti u obzir prilikom pripreme hranljivog ručka:

1. Ručak je izbalansiran obrok zasnovan na tradicionalnim receptima i tradicionalnim sastojcima, uključujući voće, povrće i integralne žitarice

2. Razmislite unutar kutije! Bento kutije su zabavne, kao i tanjiri za predjela, obe sadrže raznovrsnu hranu i pomažu u kontroli porcija. Takođe možete uštedeti vreme tako što ćete unapred pripremiti nedeljne ručkove i odložiti ih u kontejnere. Pokušajte da spakujete seckano voće, povrće, krekere, soseve ili nekoliko kockica tradicionalnog sira. I deci i odraslima će se svideti prilika da uživaju u raznovrsnoj hrani za vreme ručka!

3. Ohrabrite svoju decu da se uključe! Dajte im razne zdrave opcije i pustite ih da izaberu kako će se osećati tog dana. Osim toga, njihovo rano uključivanje će im pomoći da cene zdravu ishranu i kuvanje kod kuće (ne postoji ništa poput domaće kuhinje).

4. Preskočite bezalkoholna pića! Zamena gaziranih pića i slatkih sokova za zdravije opcije kao što su voda, nezaslađeni ledeni čaj ili agua freska (kombinacija voća/zrna/semena/cveta sa vodom i malo šećera).

5. Najlakši način da pripremite zadovoljavajući, zdrav ručak: sačuvajte večeru od prethodne noći! Ako kuvate za dvoje, napravite recept koji sadrži četiri porcije tako da svi imaju jednu za ručak sledećeg dana.

6. Ako vaše dete nije zainteresovano da jede povrće, pokušajte da ga zainteresujete na različite načine. Koristite mini sekače za kolačiće da oblikujete voće i povrće u zabavne oblike koji će podstaći vašu decu da ih jedu više! A ako isprva ne uspete, pokušajte ponovo. Ukusi dece se toliko menjaju tokom razvoja i može proći nekoliko različitih pokušaja tokom vremena pre nego što dete nađe novu hranu najpre prihvatljivom, a zatim i prijatnom.

Ideje za recepte prilagođene deci:

  • ABC supa sa ćuftama

Pronađite testeninu po abecednom redu i ulepšajte obrok. Takođe staje u termos!

  • Pileća supa sa tortiljama

Ova ukusna supa, takođe servirana u termos boci, sa pasuljem i kukuruzom je savršena opcija za školski ručak. Ako želite da deci bude zanimljiva ,dodajte trakice od tortilja.

  • Mac and Cheese

Makarone i sir su klasika! Dodajte malo graška, boranije ili brokolija da bude zdravije!

  • Pesto pasta i čeri paradajz

Pesto testenina je omiljena mnogim roditeljima. Odličnog je ukusa ohlađena ili na sobnoj temperaturi. Možete napraviti svoj pesto ili koristiti pesto kupljen u prodavnici. Pesto se može napraviti i od semenki, kao što su semenke suncokreta ili bundeve.

  • Sendviči sa salatom od cvekle

Sendviči sa piletinom su odlični za školski ručak! Ovaj je posebno zabavan za decu jer je ružičast! Napravite salatu od piletine prethodne noći za brzu jutarnju montažu.

  • Kakao energetski zalogaji

Ove grickalice veličine zalogaja su ukusna poslastica koju možete uključiti posle ručka.

Prijavite se na naš Newsletter!

Hajde da zajedno izgradimo zdrav odnos. Prijavite se na naš newsletter.

Hvala Vam. Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!