Tajne – kako da vreme radi za vas

Um

od strane

avg 24, 2023

Radim većinu vremena i volim to! Imam tajnu kako obavljati stvari i to delim sa vama. Radi!

“Upravljanje vremenom” je proces organizovanja i planiranja kako podeliti svoje vreme između određenih aktivnosti. Dobro upravljanje vremenom omogućava vam da radite pametnije – a ne napornije – kako biste učinili više u manje vremena, čak i kada je vreme malo, a pritisci veliki. Svi imamo zadatke koje moramo obaviti u bilo kom poslu ili nastojanju. Pitanje je kako pristupate tim zadacima

Zadaci se mogu podeliti u tri kategorije:
A) važni i hitni
B) važni
C) rutinski.

Počnite odmah ujutro ili noć pre. Napravite svoj popis obaveza, a zatim stavite A, B ili C uz zadatak na popis.

Ako uskladite svoje A i B prioritete sa svojim energetskim ciklusom, videćete da ste produktivniji. Radite na svojim C prioritetima samo tokom vremena niske potrošnje energije.

Upravljanje vremenom je slično teoriji 80/20. Usmeravanje 20% vaših napora na prioritete A za postizanje 80% rezultata i usklađivanje toga s vašim energetskim ciklusom dovest će vas do optimalne produktivnosti i boljeg kvaliteta života.

Deo upravljanja vremenom je naučiti reći ne kada znate da biste trebali. Iskreno govoreći, možete reći ne na lep način, poput: “Voleo bih to uradim , ali trenutno nemam dodatnog vremena za to.” Ako sami ne postavite svoje granice, drugi će ih ljudi postaviti umesto vas. Svi će na kraju biti frustrirani, jer ili ne stignete do zadatka koji žele da izvršite ili ga ne obavite dobro. Ako znate da je to “previše”, recite ne. Vi ne kažete ne toj osobi. Kažete ne zadatku.

Zaključak je da uvek želimo da imamo više vremena. Ali, znate šta? Imate svo vreme koje imate. Problem nije imati više vremena. Umesto toga, smišljajte kako mudro iskoristiti svoje vreme. A onda će vreme raditi za vas.

Prijavite se na naš Newsletter!

Hajde da zajedno izgradimo zdrav odnos. Prijavite se na naš newsletter.

Hvala Vam. Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!