Održavajte svoj život nakon 50. uz zdravlje i dobrobit

od strane

sep 12, 2023

“Moramo se brinuti o svim delovima sebe kako bismo dobro prebrodili teška i dobra vremena.” – Debra Woods

Važnost održavanja ravnoteže uma, tela i duha, kao žene starije od 50 godina.

Ponovo zapalite svoj život!

Novi identitet, novi život!

Problemi žena starijih od 60 godina mogu se na različite načine razlikovati od problema s kojima se suočavaju muškarci ili mlađe žene. Neke od tih razlika mogu uključivati:

Zdravlje: Žene starije od 60 godina suočavaju se s jedinstvenim zdravstvenim izazovima, poput menopauze, osteoporoze i povećanog rizika od određenih bolesti.
Način života: Verovatnije je da će žene starije od 60 biti neudate ili udovice, što dovodi do promene u njihovoj dnevnoj rutini i sistemu podrške.

Finansije: Žene starije od 60 mogu imati ograničena finansijska sredstva i mogu se suočiti sa izazovima penzionerskih dana.

Društveni život: Starije žene mogu doživeti društvenu izolaciju i usamljenost, što dovodi do problema s mentalnim zdravljem.

Karijera: Žene starije od 60 godina mogu se suočiti s diskriminacijom na radnom mestu i poteškoćama u pronalaženju novog zaposlenja.

Kako žene prelaze u svoje 60-e i dalje, ekonomija i zdravlje su dva od najkritičnijih izazova za žene koje stare, posebno u svetlu sve manjih izvora socijalne podrške.

 

Prijavite se na naš Newsletter!

Hajde da zajedno izgradimo zdrav odnos. Prijavite se na naš newsletter.

Hvala Vam. Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!