Kako učiniti više i osetiti osveženu energiju?

od strane

avg 25, 2023

Pokušava li vaš telesni ritam nešto da kaže? Viče li vam ponekad da usporite ili krenete?

Radite sa svojim energetskim ciklusom.

Vaše telo ima prirodne ritmove koji se nazivaju energetski ciklusi. Čuli ste kako ljudi govore: “Ja sam jutarnji tip.” “Ja sam noćna ptica.” Tokom dana (ili noći), stepen vaše energije kruži gore-dole. Kada je vaš energetski ciklus gore, vi ste na vrhuncu dostignuća. Kada je palo, vaše telo želi da se odmori i oporavi. Maksimiziranjem ciklusa dobićete bolju produktivnost. Umesto toga, ako pokušate da naterate svoj ciklus na drugi obrazac kao što ste možda imali u danima fakulteta dok ste učili za ispit, možda ćete kratkoročno biti produktivni, ali ta visoka energija neće trajati. Obraćanje pažnje na vaš energetski ciklus omogućiće vam da dosledno budete na vrhuncu tokom dugih vremenskih razdoblja.Vaše telo ima prirodne ritmove koji se nazivaju energetski ciklusi. Otkrijte svoj energetski ciklus isplanirajući ga. Naučite svoje obrasce energetskog ciklusa. Dok planirate svoj energetski ciklus, budite svesni svog ponašanja u vezi s jelom i pićem.

Vaš Down ciklus.

Kada ste u ciklusu pada, trebali bi da izbegavate napajanje kroz njega ako možete. Ti zaostali ciklusi mogu vam stvoriti probleme, jer kao ta poduzetnička osoba orijentsana na zadatke, želite učiniti više. Ta su vremena opasna područja za jelo, piće ili uzimanje lekova kako biste se stimulirali i pokušali naterati svoje telo da radi duže. Umesto toga, pokušajte prošetati, koristeći svoje tehnike opuštanja ili čak kratko odspavati. Vaša se energija može obnoviti i tada ćete biti spremni za svoj ciklus visoke energije.

Nacrtajte sopstveni energetski ciklus

Nacrtajte liniju koja počinje na početku, počevši od uobičajenog vremena ustajanja iz kreveta. Povucite crtu koja odražava vaše visoke i niske energije tokom dana do spavanja. Možda ste noćna ptica – i najbolje radite noću. Vaša bi linija pokazala veću energiju tokom tih noćnih sati. Ova vremenska traka prikazuje osobu koja postaje pospana odmah posle ručka. Ako tokom dana zateknete pad, prepoznajte to kad vas udari i prepustite se tome. Odmorite se. Prošetajte – dalje od frižidera.

Uspostavite rutinu.

Ako ne postavite granicu ili se zaustavite kada znate da je previše loptica u zraku, vaša raspoloživa energija će nestati. Kada znate da se približavate rust out, također znate da burn out ne zaostaje daleko.

Rutina pomaže, čak i u određivanju vremena za povlačenje u krevet navečer.

Prijavite se na naš Newsletter!

Hajde da zajedno izgradimo zdrav odnos. Prijavite se na naš newsletter.

Hvala Vam. Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!