Joga je dobra za vaše srce!

od strane

sep 3, 2023

Prednosti joge i dalje impresioniraju naučnu zajednicu!

Brojne studije podržavaju zdravstvene prednosti joge. Meta-analiza 37 randomizovanih kontrolisanih studija pokazala je da joga može imati povoljan uticaj na brojne faktore rizika za srčana oboljenja.

Konkretno, učesnici koji su vežbali jogu u proseku 12 nedelja iskusili su:

 • Gubitak težine od 2 kilograma
 • Pad gornjeg krvnog pritiska od 5 tačaka
 • Pad donjeg krvnog pritiska za 5 tačaka
 • Pad ukupnog holesterola za 18 poena
 • Pad LDL (lošeg) holesterola za 12 tačaka
 • Povećanje HDL (dobrog) holesterola od 3 poena
 • Pad triglicerida za 6 tačaka
 • Pad otkucaja srca za 5 tačaka
 • Osim što smanjuje faktore rizika za srčana oboljenja, čini se da joga ima direktan uticaj na samu bolest.

Tražite sigurna i prirodna rešenja kako biste ostali u formi i zdravi do svojih 50-ih, 60-ih i kasnije?

 Mislite na jogu!

Joga je moćna praksa stara 2000 godina koju možete koristiti za ublažavanje bolova, snižavanje krvnog pritiska, jačanje imuniteta, smanjenje teskobe i zaštitu od životnog stresa….

NAŠI STRUČNI TRENERI JOGE pomoći će vam, bilo da ste početnik ili želite oživeti svoju rutinu.

Obuhvata 4 vežbe joge:

 • Opuštanje
 • Vežbe sa stolicom
 • Stajanje
 • Tlo

Tehnike disanja i vežbe meditacije pomažu da se ublaži stres

Kako odabrati najbolju vrstu joge za sebe i više!

Od poboljšane snage, ravnoteže i pokretljivosti, do manjeg stresa, boljeg sna i oštrijeg pamćenja…

Nije iznenađenje da 25% doktora prepisuje jogu svojim pacijentima. To je dobrodošla vest jer nedavne studije pokazuju da ova praksa duha i tela može ublažiti bolove kod artritisa, sniziti visoki krvni pritisak, ojačati imunitet i smanjiti rizik od srčanih bolesti.

Otkrijte 4 ključne komponente koje su vam potrebne da otključate moć iscelivanja celog tela joge. Svaka od ovih komponenti cilja na drugo područje. Kada kombinujete ove komponente, oslobađate pun potencijal joge.

Jednostavni, bezbolni položaji joge za povećanje snage, fleksibilnosti i koordinacije. Od joge u stolici do stojećih položaja koji poboljšavaju ravnotežu i snagu mišića.

Tehnike disanja, opuštanja i meditacije. Otkrijte tehnike disanja koje jačaju um, metode dubokog opuštanja i meditacije koje imaju dubok učinak na vaš um i telo.

Kako odabrati koja vrsta joge je prava za vas?

Sigurnost na prvom mestu! Ako imate artritis, visoki krvni pritisak, osteoporozu ili glaukom, naš tim medicinskih stručnjaka pruža vam smernice i praktične savete kako biti sigurni dok vežbate.

Odaberite stil joge koji vam odgovara

Neki stilovi joge i neki instruktori mogu staviti veći naglasak na jednu ili drugu komponentu. Na primer, sat telesnog verovatno će naglasiti fizičke položaje, dok bi drugi mogli naglasiti pravilno poravnanje ili povezivanje pokreta sa disanjem. Nijedan stil nije bolji ili lošiji od drugoga – sve je u pronalaženju onoga što vam odgovara.

Joga u stolici savršeno je mesto za početak ako imate problema s ravnotežom ili poteškoća sa ležanjem na podu. To je takođe dobra dopunska praksa za svakoga ko dugo sedi na poslu, u automobilu ili u avionu. Čak i vežbanje nekoliko pokreta pomoći će vam da podstaknete krv i rastegnete mišiće kako biste se osećali bolje.

Joga u stojećem položaju može vam pomoći da ojačate, bolje održavate ravnotežu i postanete fleksibilniji. Vežbajte je solo za brzu sesiju joge ili je kombinujte s rutinom na podu za dužu vežbu joge.

Vežbe joge na podu stvarno će vas rastegnuti, poboljšati fleksibilnost i pomoći vam da se opustite. Takođe ćete imati koristi od jačanja mišića, posebno ako isprobate neke od “otežavajućih” poza kao što su pas okrenut prema dole i kobra.

U Majamayo Centru imaćete sve što vam je potrebno da iskoristite neverovatne zdravstvene dobrobiti joge! Pa šta čekaš? Kliknite ispod da započnete svoj kurs DANAS!

Prijavite se na naš Newsletter!

Hajde da zajedno izgradimo zdrav odnos. Prijavite se na naš newsletter.

Hvala Vam. Uspešno ste se prijavili na naš Newsletter!